BLOG, Νέα

Αντιγήρανση και εξετάσεις αίματος

Αντιγήρανση και εξετάσεις αίματος

Η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία την οποία υφίστανται οι ζωντανοί οργανισμοί με την αύξηση της ηλικίας. Ορίζεται ως η σταδιακή έκπτωση των φυσιολογικών λειτουργιών του οργανισμού, οι οποίες είναι απαραίτητες για την επιβίωση και τη γονιμότητα.

Ο όρος αντιγήρανση αφορά σε μία παγκόσμια τάση της εποχής μας για επιβράδυνση της ανθρώπινης γήρανσης με επιστημονικό τρόπο και με τελικό σκοπό την επιμήκυνση της νεότητας, την ευεξία και τη βέλτιστη υγεία.

Η ιατρική της αντιγήρανσης

Η ιατρική της αντιγήρανσης βασίζεται στην πρόοδο της γενετικής και σε πλήθος επιστημονικών επιτευγμάτων σχετικών με τη βιοχημεία και την ισορροπία των ορμονών στον ανθρώπινο οργανισμό, τα επίπεδα βιταμινών, τη διατροφή  και την άσκηση.

Η αντιγήρανση αφορά τόσο γυναίκες όσο και άνδρες και ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται σε ειδικό ιατρό ο οποίος θα του προτείνει αρχικά τις αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες πρέπει να υποβληθεί και στη συνέχεια να τον κατευθύνει σχετικά με τις αλλαγές του τρόπου ζωής που θα πρέπει να υιοθετήσει. Επιπλέον, ο θεράπων ιατρός μπορεί να προτείνει φαρμακευτική αγωγή, λήψη συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και ποικίλες αισθητικές παρεμβάσεις (αισθητική δερματολογία) ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου.

Οι εξετάσεις της αντιγήρανσης

Στο LabCare, έχουμε δημιουργήσει ένα ειδικό «πάνελ» αιματολογικών εξετάσεων το οποίο βοηθά να γίνει ένας αρχικός έλεγχος της κατάστασης της υγείας σας, να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τα επίπεδα των βασικών ορμονών σας με βάση την ηλικία και το φύλο σας καθώς και να εντοπιστούν πιθανές ελλείψεις βιταμινών και ηλεκτρολυτών.

Στη συνέχεια, μπορούμε να προχωρήσουμε σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις όπως η μέτρηση οξειδωτικού stress και η μέτρηση βαρέων μετάλλων.

Τέλος, διενεργούμε μοριακές εξετάσεις όπως μέτρηση τελομερών αλλά και έλεγχο μιας ομάδας γονιδίων και των μεταλλάξεών τους, στο πλαίσιο της διατροφογενετικής.